Politică de confidențialitate

Politică de confidențialitate

Principii de protecție a datelor ale www.klaussdays.ro, conform art. 13 din RGPD

Dorim să te simți confortabil și în siguranță atunci când vizitezi pagina noastră de internet. Acordăm o importanţă deosebită protecţiei vieţii tale private, întrucât protecţia datelor reprezintă pentru noi un indicator al calităţii cu orientare spre client. Următoarele principii de protecţie a datelor sunt concepute pentru a te informa cu privire la modalitatea în care gestionăm colectarea, prelucrarea şi utilizarea datelor cu caracter personal prin intermediul Klauss Days.

1. Operatorul responsabil, în conformitate cu art. 4 punctul (7) din RGPD

S.C. KLAUSS FASHION S.R.L
Aleea Ilioara, Nr. 2 BIS, Bucuresti
Telefon: 0771 037 980
E-mail: klaussonline@gmail.com

2. Formular de contact / Contact e-mail / Apeluri telefonice

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Datele cu caracter personal pe care ni le furnizezi prin completarea formularelor de contact, prin telefon sau prin e-mail sunt tratate în mod confidențial. Utilizăm datele tale cu scopul exclusiv de a prelucra cererea ta. Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor este art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD. Interesul legitim al firmei Klauss Fashion rezultă din dorința de servi interesele și de a răspunde cererilor clienților noștri și ale vizitatorilor acestei pagini de internet, obținând și susținând astfel satisfacția clientului.

Destinatari / Categorii de destinatari: Excludem, în mod categoric, o transmitere a datelor către terții din afara firmei Klauss Fashion . În mod excepțional, datele sunt procesate de operatori de date, la cererea noastră. Aceștia sunt selectați cu grijă, sunt audiați de noi și au, de asemenea, o obligație contractuală, conform art. 28 din RGPD. În continuare, poate fi necesar ca noi să transmitem extrase din cererea ta către partenerii contractuali (de exemplu, furnizori, în cazul cererilor specifice unui produs), în vederea prelucrării cererii tale. Însă în aceste cazuri, cererea este dinainte anonimizată, astfel încât terții să nu poată realiza nicio legătură între tine și cerere. În cazul în care transmiterea informațiilor cu caracter personal poate fi necesară, te vom informa cu privire la acest lucru și îți vom solicita acordul.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: Toate datele cu caracter personal pe care ni le-ai furnizat în cadrul cererilor (sugestii, aprecieri sau critici), prin intermediul acestei pagini de internet sau prin e-mail, sunt șterse de noi cel târziu după 90 de zile de la răspunsul final care ți-a fost oferit, respectiv sunt anonimizate în siguranță. Păstrarea pe o durată de 90 de zile se explică prin faptul că, rareori, se poate întâmpla ca tu, în calitate de client, să ne contactezi din nou în legătură cu un răspuns în aceeași privință, iar noi trebuie să putem consulta corespondența anterioară. Experiența a arătat că, de regulă, după 90 de zile, nu mai apar întrebări referitoare la răspunsurile noastre.

3. Contul de client Klauss Days și lista de cumpărături

Ai posibilitatea de a îți crea un cont de utilizator pe această pagină de internet și de a întreține și distribui liste de cumpărături, prin intermediul acestuia.

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Contul de client Klauss Days este necesar pentru ca tu să poți crea „Liste de cumpărături“. Astfel, lista virtuală de cumpărături îți facilitează cumpărăturile, întrucât produsele disponibile pot fi introduse într-un coș digital de cumpărături. De asemenea, ai posibilitatea de a accesa rețete de pe această pagină de internet și de a adăuga în lista de cumpărături toate ingredientele necesare, printr-un clic. În plus, poți trimite o listă de cumpărături și unei alte persoane ce folosește aplicația pentru ca aceasta să efectueze cumpărăturile. În acest scop, se generează un link pe care îl poți trimite independent prin mesaj privat, e-mail sau printr-o altă modalitate de trimitere mesaje disponibilă pe dispozitivul tău mobil.

Pentru crearea unui cont de client Klauss Days sunt colectate de la tine şi utilizate ca date obligatorii următoarele: adresare, nume și prenume, e-mail și o parolă selectată personal de tine. Adresa de e-mail servește exclusiv ca nume de utilizator pentru utilizarea și autentificarea pe pagina www.laussdays.ro. Numele tău este utilizat de Klauss Days numai pentru a ne putea adresa ție pe nume. În plus, la utilizarea funcției „Lista de cumpărături“, sunt salvate în contul de client  articolele indicate de tine. O prelucrare suplimentară a datelor din contul de client sau a listelor de cumpărături create nu are loc fără acordarea consimțământului separat explicit. Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor din cadrul utilizării conturilor de client Klauss Days și a listei de cumpărături de tine este art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD.

Indiciu: În mod alternativ, pentru contul de client Klauss Days te poți înregistra prin așa-numita autentificare prin rețelele sociale și te poți conecta în viitor (de exemplu, prin Facebook, Twitter sau Google+). Pentru aceasta este totuși necesară acordarea unui consimțământ specific. În aceste principii de protecție a datelor găsești mai multe indicații despre datele transmise astfel, la secțiunea „Autentificare prin rețele sociale / Acord extins pentru publicitate“.

Destinatari / Categorii de destinatari: Datele din contul de client Klauss Days pot fi utilizate, în cadrul firmei Klauss Fashion, doar de departamentele competente, pentru administrarea tehnică a conturilor de client Klauss Days şi pentru evaluările statistice anonime. Klauss Fashion  nu transmite informații către terții din afara Klauss Days.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: În general, listele de cumpărături rămân salvate pe perioadă nedeterminată în cadrul contului tău de client, cu excepția cazului în care îți ștergi contul de client sau listele individuale de cumpărături. În plus, poți șterge oricând contul de client Klauss Days. Acest lucru se poate solicita prin e-mail către serviciul de clienți Klauss Days, printr-o cerere de ștergere. Contul tău de client  este șters, respectiv anonimizat imediat (prin ștergerea tuturor informațiilor de identificare). Bineînețeles, te poți înregistra oricând din nou. Dacă nu mai utilizezi contul de client Klauss Days timp de trei ani, efectuăm în mod automat o ștergere, dacă nu te opui acestui lucru.

4. Concursurile cu premii

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Ai posibilitatea de a participa pe pagina noastră de internet la concursuri cu premii. Datele cu caracter personal transmise în cadrul participării la concursuri cu premii se utilizează exclusiv pentru derularea concursului (validarea câștigătorilor, acordarea și transmiterea premiului, anunțarea câștigătorilor). După încheierea concursului și informarea câștigătorilor, datele participanților se șterg din baza de date. În urma anumitor concursuri, poţi opta ca datele tale să intre în baza de date Klauss Days, pentru a te ţine la curent cu activităţile şi promoţiile noastre. În cazul în care alegi să participi, temeiul juridic pentru prelucrarea datelor din cadrul concursurilor cu premii este, de regulă, art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD UE. În cazul furnizării unei declarații de acord suplimentare în cadrul unui concurs cu premii, temeiul juridic pentru prelucrarea datelor care se bazează pe consimțământul tău se regăsește la art. 6 alin. (1) lit. (a) din RGPD.

Dacă ți-ai dat acordul cu privire la un concurs cu premii, ai posibilitatea de a-l revoca oricând, cu efect în viitor, însă acest lucru conduce la imposibilitatea de a participa la extragere și de a câștiga.

Te rugăm să citești cu atenţie formularele de participare, precum şi regulamentele concursurilor la care participi, disponibile pe pagina noastră de internet sau, după caz, în magazine.

Destinatari / Categorii de destinatari: De regulă, datele colectate în cadrul concursurilor pot fi accesate doar de departamentul  care a organizat acțiunea. Transmiterea de informații către terți se realizează numai dacă acest lucru este neapărat necesar pentru transmiterea și acordarea premiilor câștigate în cadrul concursurilor sau dacă ne-ai acordat consimțământul tău explicit în acest sens.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: După încheierea concursului și a notificării câștigătorului, datele participanților sunt șterse. Datele câștigătorilor sunt păstrate pe durata solicitată de lege în cazul premiilor ce depășesc valoarea neimpozitabilă de 600 de lei.

6. Consimțământul pentru abonarea la newsletter

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Ai posibilitatea de a te abona la newsletterul Klauss Days prin intermediul canalelor disponibile (acest site, formulare de concurs, retele sociale). Acordul tău reprezintă temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu scopul trimiterii newsletterului, conform art. 6 alin. (1) lit. (a) din RGPD.

Scopul prelucrării datelor este informarea abonaților despre bunuri, campanii și concursuri ale KLAUSS FASHION SRL, precum și informații privind ofertele, dar fără a ne limita la acestea.

Abonarea la newsletter se face în doi pași (procedură double opt in). După trimiterea formularului de abonare, primești de la noi un e-mail cu un link de confirmare a abonării. Pentru a deveni abonat, e nevoie să confirmi accesând linkul din e-mail, în termen de 14 zile.

Prin confirmarea înregistrării, îți acorzi consimțământul pentru prelucrarea datelor în scopurile precizate în declarația de acord. Fără confirmarea sau activarea linkului de confirmare, nu îți putem trimite niciun buletin informativ.

În măsura în care te abonezi la newsletterul gratuit KLAUSS DAYS, accepți faptul că sfirma KLAUSS FASHION poate prelucra adresa de e-mail ca fiind informație obligatorie, pentru a îți putea trimite pe e-mail newsletterul Kkauss Days.

În continuare, accepți faptul că putem salva informațiile cu privire la modalitatea prin care te-ai abonat la newsletter (de exemplu, din formularul de abonare sau dintr-un formular concurs), pentru a putea optimiza posibilitățile de abonare. În cazul în care, în cadrul înregistrării, ne oferi din propria inițiativă date opționale despre persoana ta (adresare, prenume, nume), accepți ca noi să utilizăm aceste date pentru a putea folosi o adresare personală în newsletter.

Destinatari / Categorii de destinatari: Datele transmise în cadrul procesului de abonare pot fi accesate doar de către departamentul din cadrul sediului KLAUSS FASHION, care este responsabil cu procesarea și monitorizarea trimiterii newsletterului. Dacă în efectuarea trimiterii newsletterului sunt implicați alți operatori externi de date, aceștia au o obligaţie contractuală, conform art. 28 din RGPD, şi fac obiectul unor controale cu privire la respectarea măsurilor adecvate de siguranţă din punct de vedere organizatoric şi tehnic.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: Dacă te dezabonezi de la newsletterul KLAUSS DAYS, datele profilului tău de abonat sunt șterse. În consecință, nu vei mai primi newsletterul.

7.Utilizarea modulelor cookie

Pe această pagină web, se utilizează așa-numitele „module cookie“ (fișiere de mici dimensiuni, pe care un server le trimite computerului tău), cu ajutorul cărora se gestionează conexiunea la paginile noastre.

În cadrul vizitării paginilor de internet ale KLAUSS DAYS, sunt trimise de la serverul nostru web către dispozitivul tău (PC, laptop, smartphone sau tabletă) și acolo sunt salvate în browserul de internet utilizat. Modulele cookie care urmează a fi utilizate pot îndeplini diferite funcții. Următoarele subsecțiuni informează despre scopurile individuale ale diferitelor module cookie care pot fi utilizate.

Poți seta browserul, astfel încât acesta să fie informat cu privire la plasarea modulelor cookie. Astfel, utilizarea modulelor cookie devine transparentă pentru tine. În plus, poți seta browserul astfel încât, în general, să nu accepte module cookie sau să nu refuze module cookie de la furnizorii individuali. Totuși, dorim să te informăm că, în anumite circumstanțe, funcționalitatea acestei pagini poate fi afectată.

7.1 Webtracking prin intermediul Adobe Analytics

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Informațiile care rezultă în timpul utilizării paginii (acestea sunt: pagina de unde a fost solicitat fișierul, numele fișierului, data și ora solicitării, cantitatea transmisă de date, statusul accesării, precum „Transmitere fișier“, „Fișierul nu a fost găsit“ etc., o descriere a tipului de browser web utilizat și o adresă IP anonimizată – fără ultimele trei cifre) sunt utilizate de noi pentru ghidarea utilizatorului, evaluările statistice, adaptarea paginilor noastre de internet la nevoile tale, afișarea publicității pe pagină (afișarea informațiilor cu privire la produse pe butoanele corespunzătoare ale acestei pagini web, care corespunde comportamentului atunci când faci clic pe (www.klaussdays.ro) și pentru protecția împotriva interogărilor neregulate ale ofertei noastre web. În acest scop, utilizăm module cookie prin intermediul cărora putem vedea în scop statistic activitatea în paginile noastre de internet, în timpul sesiunii. Pentru aceasta, în browserul de internet salvăm un modul cookie permanent, prin compania Adobe Systems GmbH, delegată de noi, pentru a crea un profil de utilizator anonim. Prin intermediul acestui modul cookie permanent este posibilă recunoașterea browserului. Acest lucru are scop statistic și structura bazată pe nevoia paginii noastre.

Cu ajutorul tehnologiei Adobe Analytics, datele colectate nu sunt utilizate pentru identificarea personală a vizitatorului acestei pagini web. Nici datele de utilizare salvate în modulul cookie nu sunt centralizate împreună cu datele cu caracter personal ale purtătorului pseudonimului. Temeiul juridic pentru această salvare de date și utilizarea prin modulul cookie permanent este art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD. Te poți împotrivi oricând acestei colectări și salvări de date, cu ajutorul modulului cookie permanent, prin Adobe Systems GmbH, cu efect în viitor. În acest scop, trebuie doar să faci clic pe linkul corespunzător de aici (sau mai jos, la 7.6) și să confirmi refuzul pe pagina astfel accesibilă. În acest caz, în browserul tău se salvează un modul cookie permanent „Do not track“ de la Adobe, astfel încât tehnologia Adobe nu mai este utilizată.

Destinatari / Categorii de destinatari: În cadrul prelucrării datelor din cadrul sediului național Klauss Fashion, datele sunt dezvăluite / transmise departamentului de specialitate Klauss Fashion care se ocupă de marketing / BI, către Adobe sau alți furnizori de servicii tehnice care au încheiat contracte cu privire la prelucrarea comenzilor, conform art. 28 din RGPD, înainte să acceseze datele, în scopuri de asistență.

7.2 Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare, în cazul modulelor cookie

Modulele cookie de sesiune sunt șterse după fiecare încheiere a sesiunii de internet (închiderea browserului). Modulele cookie permanente rămân în browserul tău până când le ștergi manual.

8. Criptare

Noi luăm măsuri de siguranță tehnice și organizatorice, pentru a proteja cât mai mult datele împotriva accesului neautorizat. Pe lângă asigurarea mediului operațional, utilizăm metode de criptare. Informațiile oferite de tine sunt transmise și verificate în mod automat, în formă criptată, cu ajutorul unui protocol SSL (Secure Socket Layer), pentru a preveni utilizarea abuzivă a datelor de terți. Poți observa faptul că bara de stare a browserului tău conține simbolul lacătului și că linia de adresă începe cu „https…“.

13. Drepturile tale ca persoană implicată

Conform art. 15 alin. (1) din RGPD, ai dreptul de a obţine în mod gratuit, la cerere, informaţii despre datele tale cu caracter personal, stocate de KLAUSS DAYS.

În plus, în cazul în care există cerinţe legale, ai dreptul de a modifica (art. 16 din RGPD), de a şterge (art. 17 din RGPD) şi de a limita (art. 18 din RGPD) prelucrarea datelor cu caracter personal.

În măsura în care prelucrarea datelor se bazează pe art. 6 alin. (1) lit. (e) sau (f) din RGPD, ai la dispoziţie un drept de opozitie, conform art. 21 din RGPD. În măsura în care te opui unei prelucrări a datelor, aceasta nu mai este valabilă pe viitor, exceptând cazul în care operatorul demonstrează ca are motive imperioase care justifică prelucrarea şi care prevalează asupra intereselor, drepturilor şi libertăţilor persoanei vizate.

În cazul în care îți dai acordul de prelucrare a datelor, ai la dispoziţie un drept de transfer al datelor, conform art. 20 din RGPD.

În măsura în care prelucrarea datelor se bazează pe un consimţământ, conform art. 6 alin. (1) lit. (a) sau art. 9 alin. (2) lit. (a) din RGPD, acesta poate fi oricând revocat, cu efect în viitor, fără ca acest lucru să afecteze legalitatea prelucrării anterioare.

În situațiile menţionate anterior, în cazul în care există întrebări deschise sau în cazul reclamaţiilor în scris sau prin e-mail, te rugăm să te adresezi responsabilului cu protecția datelor.

În plus, dispui de dreptul de a depune reclamaţii la o autoritate de supraveghere a protecţiei datelor. Autoritatea de supraveghere a protecţiei datelor din ţara în care locuiești sau în care se află sediul persoanei responsabile este competentă în acest sens.

14. Datele de contact ale responsabilului cu protecţia datelor

E-mail: klaussonline@gmail.com
Adresă poștală:
Str. Ticus, nr. 2, Bucuresti
În atenția responsabilului cu protecția datelor

Te putem ajuta?