Cum îngrijim articolele vestimentare din in? - Klauss Days

Cum îngrijim articolele vestimentare din in?

Cum îngrijim articolele vestimentare din in?

Inul este o tesatura realizata din tulpinile plantei de in, iar cuvantul provine din latinescul “linum”, fiind foarte apreciata datorita faptului ca este placuta la atingere si foarte racoroasa si confortabila in sezonul cald.

În ciuda aspectului rigid și a rezistenței sale, inul este un material care se mototolește cu ușurință. Acesta trebuie spălat cu apă caldă, detergent lichid și soluții pe bază de bicarbonat și oțet alb. De exemplu, adaugă jumătate de cană de oțet în cuva pentru detergent, când folosești  mașina de spălat sau două linguri de bicarbonat de sodiu înmuiat în apa, alături de detergent. Folosirea înălbitorilor este contraindicată.

Spălarea: Pânza de in albă şi înălbită poate fi spălată la temperaturi de maxim 60°C, iar pânza de in colorată până la 40°C cu detergent pentru rufe delicate fără înălbitor. Pentru a verifica rezistenţa culorilor, introduceţi un colţ al articolului între două straturi de material alb şi călcaţi cu un fier cu abur fierbinte. În cazul în care se imprimă culoare pe materialul alb, materialul pierde culoare. Inul se şifonează foarte uşor şi trebuie centrifugat la viteză mică în maşina de spălat sau nu trebuie centrifugat deloc.
Şi aveţi grijă: inul este foarte sensibil la mucegai.

Uscarea: inul este cel mai bine să fie uscat pe sârmă. Întindeţi-l înainte să îl atârnaţi.

Călcatul: Inul trebuie călcat cu fierul de călcat fierbinte (3 puncte) şi, de preferat, cu abur. O talpă anti-aderentă asigură o protecţie suplimentară împotriva urmelor de arsură.

 Klauss Days vă propune pantlonii din in disponibili în culorile crem, albastru si verde.

Cart
Your cart is currently empty.
Visit Us On Facebook