Este destul de greu să menținem albul stralucitor al hainelor chiar daca folosim un detergent cu super puteri sau o masina de spalat de ultima generatie! Hai sa fim realiste….albul acela pur, cu greu il mai redobandim dupa prima spalare. Insa cel mai greu este sa facem fata  diferitelor pete, și decolorări care apar după mai multe spălări. O mulțime de lucruri pot strica articolele dvs. preferate și vă pot face să evitați cumpărarea de haine albe.

Klauss Days a adunat trucuri ușoare care vor ajuta la păstrarea acelui alb perfect fără prea mult efort sau instrumente scumpe.

  1. Se amestecă  peroxidul de hidrogen și bicarbonatul de sodiu (4: 2: 1) și se aplică cu o perie pe acele zone pe care doriți să le înălbiti, adica pe zonele patate. Atentie! Folositi amestecul NUMAI daca tesatura este de culoare alba!  Dacă doriți să înălbati întregul lucru, adăugați acest amestec în apă (2 litri) și lăsați timp de câteva ore. Apoi îl puteți spălat ca de obicei.
  2. Daca te-ai patat cu sange, atunci poti folosi urmatoarea „formula magica”: amestecați 4 picături de amoniac, 1 lingură de peroxid de hidrogen (pentru cele care nu sunt chimiste, peroxidul de hidrogen nu este altceva decat apa oxigenata) și 67 ml de apă (2 l). Lăsați hainutele pentru câteva ore și spălați cu detergent.
  3. Ai pete galbene pe rufele albe? Da fuga la cutia cu pastile si ia 3-4 tablete de aspirina. Uda-le cu  un pic de apa si apoi aplica mixtul pe pete. Lasa sa actioneze 3-4 ore, apoi spala ca de obicei cu detergent.
  4. Tocmai ai patat camsa alba sau rochia alba cu ruj sau fond de ten? Luați o bucată de pâine albă și rotiți-o in forma de minge. Frecati mingea pe pete, evitând orice zgârietură. Se recomandă să faceți acest lucru imediat după apariția unei pete. Apoi spălați hainele ca de obicei.
  5. Pentru a îndepărta o pată de  marcer, pix sau cerneala, utilizați solutie pentru  curățarea geamurilor.  Puneți un șervețel pentru  împiedica restul țesăturii să se înmoaie in solutie, spray  și lăsați-l timp de 5 minute, apoi spălați-vă hainele ca de obicei.
  6. Inainte de a pune rufele albe la masina de spalat, lasati-le la inmuiat cateva ore alaturi de zeama si feliile unei lamai plus apa oxigenata.
  7. Acidul boric il puteti folosi de asemenea pentru inalbire. Amestecati cu detergentul vostru obisnuit insa, nu folositi metoda prea des. O data la 3 spalari este suficient.
  8. Daca ai o pata de ulei, aplica imediat creta. Creta este un foarte bun absorbant. Spala apoi ca de obicei produsul.
  9. Pentru a face hainele să arate noi, se recomandă amestecarea unui detergent și a unei pulberi de spălat vase într-o măsură egală. Adăugați acest amestec în mașina de spălat și spălați hainele ca de obicei.

Daca credeti ca albul este prea pretentios si nu este pentru voi, atunci incercati culori mai inchise, pasteluri chiar. Chiar si albul unei rochii de mireasa se poate inlocui!

Nu agreezi albul? Iata cateva modele de rochii in cu totul alte nuante!