Ai scos din sifonier  blugi de mama, dar există și alte piese in garderoba ta care nu iti fac niciun favor daca le-ai purta.  Iată o duzină de lucruri de care să aveți grijă:

  1. Porti prea mult negru. Negrul se potriveste in general la mai toate ocaziile insa, cu cat o femeie inainteaza in varsta, cu atat ar trebui sa se distanteze de culoare neagra, mai ales in garderoba sa.

Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, pielea lor tinde să devină palida iar, purtarea rochiilor negre poate crea un contrast dur care accentuează ridurile și atrage atenția asupra umbrelor întunecate de sub bărbie și din jurul ochilor. Adăugați un accesoriu luminos, cum ar fi o eșarfă sau un colier de oricare culoare !

La serviciu este recomandat sa purtati culorile neutre cum ar fi cacao, masliniu, crem sau gri.

2. Te ascunzi
Dacă încercați să vă acoperiți șoldurile, brațele sau stomacul sub un blazer fără formă, nu  faceți decat sa arătați mai plinuta. O jachetă bine tăiată, care se scurge la talie și are o lungime mai scurtă, prezintă cele mai măgulitoare părți ale siluetei dvs. și creează o linie netedă în josul trunchiului.

3.Lungesti mult prea mult fusta sau rochia.
Doar pentru ca varsta ta este in crestere nu inseamna ca lungimea rochiei trebuie sa fie la fel.  O fusta cu o lungime pana aproape de glezne poate ascunde genunchii usor lasati, dar tinde sa faca femeile sa par scunde si mai solide. Trebuie sa  găseasiti lungimea care vi se potrivind  în oglindă și să observi cea mai subțire parte a zonei din jurul genunchiului si acolo trebuie sa se opreasca lungimea rochiei dvs.

4. Jeansul tău are prea mult supraelastic.
Stretch denim este un cadou pentru femeile care fac cumpărături atât pentru confort, cât și pentru stil, dar faci o mare greseala daca alegi sa porti jeansi prea mulati. Cel mai bine este să căutați blugi cu fibre elastice de 2%”. Pe eticheta de îngrijire, veți vedea Lycra, spandex sau elastan. Blugii drepți vor urma silueta dvs., vor avea suficientă întindere astfel încât picioarele dvs. să nu pară ca și când se luptă să se desprindă de pantaloni .

5. Porti jerse.
jerseul nu creează cea mai bună formă, pentru ca nu este o tesatura densa si atunci nu iti poate ascunde imperfectiunile corpului. Incearca rochii realizate din bumbac cu ceva elastan.

 

6. Îți ascunzi gâtul.

Ti se pare normal sa iti ascunzi gatul purtand pulovere pe gat sau rochii fara decolteu insa, nu este o alegere corecta. De fapt, trebuie sa purtati un decolteu in V tocmai pentru a atrage privirea spre decolteu.